Wellness Center Praid


Wellness Center Praid

Complexul Balnear a fost amplasat în intravilanul localităţii Praid, deasupra zăcământului de sare, la limita sudică a acestuia. Complexul este o clădire realizată cu subsol parţial, parter şi mezanin. Parcela destinată acestui scop este de 7500mp. Aria construită a clădirii este de 1866mp, iar aria desfăşurată este de 4407mp, cu subsolul tehnic inclus. Activitatea pentru care a fost proiectată clădirea este de agrement şi tratament.

Centrul Wellness

Zona de agrement ocupă partea preponderentă din clădire, şi este compusă din zona vestiarelor diferenţiate pe sexe şi bazinele de înot, jacuzzi, saună, baie romană şi turcească. Sunt două bazine de înot, una cu apă dulce şi una cu apă termală având dimensiuni de 10*20m, precum şi un bazin pentru copii cu dimensiuni de 8*3m. Zona de tratamente ocupă mezaninul şi parţial parterul clădirii.

La parter sunt două cabinete medicale şi sala de împachetat cu nămol. La mezanin s-au pozat căzile de baie cu apă termală, 14 căzi în total, separate între ele pentru asigurarea intimităţii. S-a proiectat o încăpere pentru reflexoterapie, care va fi dotat cu un pat de masaj. Terapia va consta din masajul tălpii. S-au proiectat 3 încăperi pentru electroterapie. Dotarea acestora va fi cu aparat pentru electroterapie cu două canale. Sala de împachetări cu parafină a fost împărţită în 4 asigurând intimitate simultan pentru patru persoane.

În sala de masaj sunt proiectate două mese de masaj între care se montează un paravan despărţitor. Sala de aerosoli este capabil să deservească două persoane simultan. Va fi dotată cu două aparate de aerosoli cu piston. Despărţirea paturilor se va face cu paravan. În sala fitness am prevăzut aparatură de nivel mediu, pentru asigurarea unei utilizări corespunzătoare traficului preconizat. Se va dota cu benzi de alergare, biciclete eliptice, biciclete magnetice, aparate fitness etc. Sălile de tratament vor folosi ca vestiare cuierele, dulapurile din dotarea proprie.

Servicii Wellness Center Praid

Clienții dornici de un stil de viață sănătos sunt așteptați pe tot parcursul anului în centrul de wellness cu piscine acoperite, într-o ambianță spațioasă cu priveliște pitorească.

Valoarea inedtă al centrului reprezintă apa terapeutică sărată, carbogazoasă, termală cu o concentrație mare de minerale, care are sursa la 1000 m adâncime și vă așteaptă pentru păstrarea și îmbunătățirea sănătății. Apa terapeutică se recomandă pentru cura următoarelor afecțiuni: reumatismale cronice degenerative, reumatismale abartriculare, afecțiuni posttraumatice ale aparatului locomotor, afecțiuni neurologice cronice periferice, afecțiuni ginecologice cronice respectiv afecțiuni respiratorii.

Conform nevoilor pe lângă bazinul de apă teraperutică în aceeași incintă, pe o suprafață de aproape 1000 mp se regăsesc următoarele servicii:

  • 10x20m bazin pentru înot cu apă dulce
  • 3x8m, bazin pentru copii cu o adâncime de 60 cm
  • 2 jacuzziuri
  • 2 băi cu aburi
  • 2 saune
  • Teren de joacă
  • Terasă de vară
  • Sală de fitness
  • Masaj

Pentru copii sunt organizate cursuri de înot cu înscriere prealabilă.

Vederea panoramică din incintă dezvăluie Ținutul Sării.

Vis a vis de Centrului Wellness se află intrarea în Rezervația Muntele și Canionul de Sare.

Surse: http://www.primaria-praid.ro si http://www.wellnesspraid.ro