Strandul Praid


Strandul Praid

Strandul sarat si baile calde la vana sunt alimentate cu apa sarata pompata din mina Gh. Doja.
Aceasta apa, care dupa o stationare de cateva luni in bazinul din subteran, isi dobandeste o salinitate foarte mare, formeaza o atractie aparte, deoarece esueaza orice tentativa de inot, turistii plutesc neputinciosi la suprafata, asemanator unor dopuri de pluta.
Aceste bai sarate, prin raritatea apei saline superconcentrate, atrag tot mai multi turisti si vizitatori, atat din imprejurimi cat si de peste hotare, si constituie, pe langa baza de tratament din salina, un impotant potential turistic cu latura curativa si de agrement.

Strandul Praid

Strandul Praid - Baza de agrement/ tratament se afla in apropierea intrarii in mina de sare, la aproximativ 200 m, oferind 2 bazine exterioare (pentru adulti si copii) cu apa sarata, dotate cu vestiare, dusuri, locuri pentru plaja, bar si fast-food cu terasa de vara.

Sunt situate in partea de nord a dealului Sohata la o distanta de 200 m de intrarea in salina Praid.
Apa care se gaseste aici are o concentratie foarte mare de sare si este transporata prin tevi de fier de la o distanta de aproximativ 1,5 km dintr-un put forat care are o adancime de cca 2000 m. Apa poate ajunge la o temperatura de 46 grade C.

Bai sarate

Tot aici langa strand sunt amenajate bai sarate fierbinti (in vane) apa sarata fiind incalzita in cazane, deosebit de eficient in tratarea reumatismului. Apa sarata si iodurata are un efect calmant, relaxant fizic si psihic. Baile sarate actioneaza asupra intregului organism si ca atare are urmatoarele efecte: calmant, relaxant fizic si psihic, antiinflamatorie, vasodilatator, sterilizator de piele si mucoase, cicatrizant.
Durata baii este de la 10 minute pe zi, pana la 30 minute, in functie de capacitatea individuala. Temperatura apei sarate este de 36 grade.
Un tratament la vana consta din 10-14 bai calde fara intrerupere.
Baile sarate functioneaza in perioada 1 iunie-15 octombrie.

Prezentare: aici si Tarife aici

Sursa: www.cazare-praid-balint.ro